Wonen: Interieur

Elegante Boerderijwoning

Elegante  Boerderijwoning

Een bestaand woonhuis, die al een langere tijd leegstond, heeft een bijzonder mooie transformatie ondergaan.  De woning, die zich in basis doet denken aan een boerderij, kenmerkt zich door een voorhuis en  schuur die samen zijn getransformeerd naar een royale woning met grote glaspartijen en een open living op de begane grond die een sterke relatie met buiten heeft. Het ontwerp is opgebouwd uit kernmaterialen riet, hout, glas en gevelstuc. Door deze samenstelling is een warme en moderne uitstraling ontstaan die geheel passen bij de sferen van een boerderij in deze tijd.  De verticale ingrepen zijn voorzien van een houten kader, hierdoor worden zij niet alleen benadrukt, maar zijn zij ook duidelijk familie van elkaar en ontstaat er een samenhangend geheel.

De woning is volledig omgebouwd naar een eigentijdse en ruimtelijke beleving. De verschillende ruimten zijn open met elkaar verbonden, maar door de diversiteit van vloerafwerkingen zijn er verschillende plekken in de ruimtelijke woning ontstaan.  
Het interieur heeft een heldere basis, waardoor de fraaie design keuken en de  loopbrug als echte eyecatchers tot hun recht komen.

INSTAGRAM

Continue reading

Landelijke villa

Landelijke villa

Het woonhuis heeft een eenvoudige opzet met een stevige rieten kap. De kapconstructie steekt ruim over de stucgevels en heeft een duidelijke insnede ter plaatse van de entree. De gevels en plint zijn ontworpen als vrijstaande elementen die doorlopen in tuinmuren en plantenbakken. Zo ontstaat een sterke samenhang met de inrichting van de buitenruimte.

De verticaal georiënteerde gevels worden doorsneden door de horizontale koppeling met het vrijstaande bijgebouw. Dit bijgebouw heeft dak van leisteen met dezelfde type gevelsteen als de woning in een donkere kleurstelling. Zo is er naast een duidelijke samenhang in dakvorm en type materialisering ook een onderscheid in hiërarchie door de afwijkende kleurstelling en ligging ten opzichte van de woning.

De verticale gevelopeningen zorgen voor veel licht in de woning en corresponderen met de loop- en zichtlijnen in de woning. De zichtlijnen eindigen in open ruimtes met een vide en interessante doorzichten van de buitenruimte.

Een villa vol landelijke sferen.
INSTAGRAM

Continue reading

Landelijk wonen

Landelijk wonen

Een gedateerd interieur is volledig omgebouwd naar een eigentijdse en ruimtelijke beleving. De verschillende ruimten worden gescheiden door stalen taatsdeuren, waarbij plafond en vloeren naadloos in de verschillende ruimten doorlopen.
Het interieur heeft een heldere basis, waardoor de fraaie taatsdeuren, de designtrap, de keuken en de centrale haard als echte eyecatchers tot hun recht komen.

INSTAGRAM

Continue reading

Klassieke Bouwstede

Klassieke bouwstede

Het ontwerp van deze bouwstede is gebaseerd op de landelijke en karakteristieke omgeving van de Hoeksche Waard. Gelegen tussen de bestaand boomgaard in het buitengebied presenteert het huis zich als een klassieke bouwstede. Deze bouwstede kenmerkt zich door de klassieke scheiding tussen het hoofdgebouw en de omliggende bijgebouwen.

Het noord-Zuid georiënteerde huis staat centraal op het kavel dat grotendeels door de boomgaard is omgeven met doorzichten naar de omliggende polder.

De royale bouwstede straalt rust uit door de symmetrische opdeling van de voorgevel.                     

De architectuur en materialisering van het huis is landelijk met een rood genuanceerde steen, donkere dakpannen en een rijk gedetailleerde gevel accenten volgens de klassieke bouwmethode. 

Zowel het exterieur als het interieur is door Bogaerds architecten tot in detail uitwerkt.

Vanuit het grote geheel tot in het kleinste detail hebben we mee mogen denken en ontwerpen.
INSTAGRAM

Continue reading

Bezoekadres

Rijksstraatweg 82
3281 LW Numansdorp

Postadres

Postbus 7405
3280 AE Numansdorp

Contact

T : 0186 - 651 144
E : bogaerds@bogaerds.nl

© 2022 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Gemaakt met door Schot