Skip to main content

WIJ ZIJN BOGAERDS

Een hecht team, gevormd door een diverse groep mensen met een gezamenlijke passie voor ons vak.

Bij iedere ontwerpopdracht gaan we voor het optimale door onze kennis, ervaring, creativiteit en enthousiasme zoveel als mogelijk te delen. No-nonsens en een platte bedrijfsstructuur vormen hierbij de basis van onze cultuur.

Beweging is een essentieel thema voor Bogaerds. In onze ontwerpen maar ook in ons doen en laten. Wij staan stil bij het bewegen van mensen, goederen en verkeer in en rond het gebouw. Logistiek is niet alleen leidend bij bedrijfsgebouwen maar vormt ook de basis voor een goede plattegrond van een woonhuis. Hoe is de aanrijroute, waar zijn loop- en zichtlijnen en waar verblijven we? Vanuit een heldere analyse, een creatieve visie en realistisch uitvoeringskader. Daar staan en gaan wij voor.

Onze ontwerpconcepten hebben een heldere krachtige lijnvoering waarin de beweging tot uitdrukking komt. Hierbij zoeken we naar een optimale combinatie tussen functionaliteit en vormgeving.

Architectuur die uitnodigt om te bewegen en te beleven. Wij zijn Bogaerds Architecten.‬

Team Bogaerds
Per 1 juli 2022

Rafael
Krijgsman.

Interieurarchitect BNI
Architect BNA

Chris
van Stam.

Directie
Architect BNA

Pieter
Oskam.

Architect BNA
Projectmanager

Matthieu
Pons.

Bouwkundig Ingenieur

Ruben
Bogert.

Bouwkundig Ontwerper

Noa
Van Mullem.

Stagiaire bouwkunde

Imaan
Nouar.

Bouwkundig Ingenieur

Rene
van den Brom.

Projectmanager
Bouwkundig Ontwerper

Jasper
Huijsman.

Bouwkundig Ingenieur

Eelco
Kruik.

Projectmanager

Elbert
van der Ree.

Bouwkundig Ontwerper

Sean
Bos.

Bouwkundig Ingenieur

Gert
Vollaard.

Projectmanager
Bouwkundig Ontwerper

Liesbeth
Hof.

Stagiaire bouwkunde

Duurzaamheid

Duurzaamheid zit in het DNA van Bogaerds. Dit begint bij ons eigen pand: een voormalige appelbewaarplaats is omgebouwd naar kantoor- en vergaderruimten met energielabel A+.

We vinden dat we als kantoor een voorbeeldfunctie hebben. Een goed beheer van onze wereld is de drijfveer bij ieder project.

Duurzaamheid zit in het behoud en hergebruik van bestaande gebouwen. Uitgangspunt voor duurzaamheid begint bij een goed ontwerp van een gebouw, die wensen van gebruikers, invloeden en veranderingen in de tijd moeiteloos kunnen verwerken en weerstaan. Flexibele gebouwen die er goed uitzien zijn, zullen niet snel onder de sloophamer komen.

Energiebesparing, toepassing van de juiste materialen, droge verbindingen, allemaal facetten van duurzaamheid. Welke materialen gebruik je voor de bouw, en hoe worden die geproduceerd? En: waar staat het kantoor, en hoe komen de werknemers er naartoe: met de auto of met de fiets?’’

Al in 2006 is er bij de bouw van Businesspark Honderdland langs de A20 al betonkernactivering in combinatie met een bodemwarmtepomp toegepast.

Als je niet duurzaam denkt, denk je niet ‘over je eigen generatie heen’ en besef je niet dat je de aarde in bruikleen hebt voor toekomstige generaties. Een leefbare aarde voor de toekomst begint met duurzaam denken.


Al vanaf de ontwerpfase moet er gekozen worden voor een optimale afstemming tussen duurzame materialen, een afgewogen installatie-concept en herbruikbaarheid. Het gebouw moet er niet alleen bij oplevering goed uitzien, maar ook na 10 jaar nog in goede staat verkeren, . Meervoudig grondgebruik levert aanzienlijke besparingen op qua grondgebruik, benodigde bouwmaterialen en energiekosten. Intelligente gebouw- en installatieconcepten zorgen ervoor dat besparingen op o.a. energie- en watergebruik tot 50% kunnen oplopen. Ten opzichte van conventionele bouw ligt de initiële investering iets hoger . De winst zit echter in subsidie regelingen, fiscale mogelijkheden en op termijn aanzienlijke besparingen op de energie-, en afschrijvingskosten.


Wij staan voor duurzame architectuur, of het nu gaat om nieuwbouw of bestaande bouw.

Uitgangspunt voor duurzaamheid begint bij een goed ontwerp van een gebouw.

2.400.000 m² gebouwen ontworpen

2.000+ projecten

16 collega’s

1 team