zorg: Zorg

Zorgboerderij Dijkzicht

Zorgboerderij Dijkzicht

Omringd door het zorgcomplex De Gravin is de monumentale boerderij Dijkzicht, daterend uit 1870 gerenoveerd en opgenomen in de vernieuwende architectuur van de omgeving. De achterliggende schuur is herbouwd met moderne materialen, een eigentijdse uitstraling en met een knipoog naar de huidige gesloopte schuur. Daarentegen is de voorgevel van het voorhuis, door de monumentale eisen, blijven staan en werd het voorhuis bouwkundig verbeterd met de gewenste inpassing van het programma met de oude uitstraling van de boerderij.

Het programma is een combinatie van groepswoningen met een gemeenschappelijke woonkamer en 24-uursbegeleiding op de begane grond en appartementen voor mensen die meer zelfstandig kunnen wonen op de eerste en tweede verdieping.  Het ontwerp is uitgewerkt in een 3D-model en uitgewisseld met adviseurs volgens de BIM-methode.

Een monumentale boerderij met een moderne uitstraling.

INSTAGRAM

Continue reading

Het Molenschaer

Het Molenschaer

Het Molenschaer is een van de dagbestedingslocaties in de Hoeksche Waard. In dit activiteitencentrum komen volwassen mensen met een verstandelijke, een lichamelijke of meervoudinge beperking voor dagbesteding.
Door de verandering van de doelgroepen met een hogere zorgintensiteit was het nodig om het activiteiten centrum te renoveren. Voor de renovatie is er goed gekeken naar de wensen en praktische indeling. Door een vernieuwde kijk is er een nieuwe indeling ontstaan, waarbij nieuwe ruimtes zijn ontstaan en High Tech tilhulpmiddelen en andere moderne demotica aan het gebouw zijn toegevoegd om de zorg zo fijn en praktisch mogelijk in te kunnen zetten.
Voor het exterieur is de uitstraling aangepast naar deze tijd. De combinatie van stucwerk en de houten delen zorgt voor een vriendelijke en uitnodigende uitstraling, die iedereen doet verwelkomen. Tegelijkertijd zijn de wanden en kozijnen optimaal geïsoleerd en zijn er zonnepanelen op het dak toegevoegd. Deze dagbestedingslocatie is klaar voor de toekomst.

Een dagbesteding voor de toekomst.

INSTAGRAM

Continue reading

Zorgboerderij Hendrickshoeve

Zorgboerderij Hendrickshoeve

De bestaande monumentale Hoeksche Waardse boerderij “De Hendrikshoeve” is een rijksmonument. Op alle schaalniveaus in het ontwerp heeft het agrarisch karakter van de hoeve en het erf als leidraad gediend in de vormgeving.

Gestreefd is naar minimale aantasting van de rieten kap door de dakvensters verdiept, ritmisch en laag in de dakvoet de positioneren. Onder de dakvoet zijn bescheiden strookramen geplaatst om contact tussen de bewoners en het erf te versterken. Luchtkanalen monden uit in schoorstenen welke zijn uitgedetailleerd naar streekeigen exemplaren.

Puien op de begane grond liggen terug in de gevel en zijn uitgevoerd met 2 lamellen. Zodoende ‘slipt’ de gepotdekselde gevel visueel dicht en wordt inkijk bij de bedlegerige bewoners op de begane grond geminimaliseerd. 

Er is veel aandacht besteed aan de beleving van de bewoners. Zo is de bestaande houten gebintconstructie van de schuur zo veel mogelijk in het zicht gehouden. Niet alleen in de publieke ruimtes maar ook in de appartementen van bewoners.

Monumentale details zijn zo veel mogelijk in het zicht gehouden, waar kleur is gebruikt zijn natuurlijke tinten toegepast (klei-bruine vloeren) en toegepaste materialen zijn waar mogelijk sober en eerlijk (eiken houten stootplinten en puien en entreetrap, toepassing van rvs en glas). Dit alles om te voorkomen dat het interieur een instelling-achtige sfeer uitademt.

Op de begane grond in de schuur hebben 9 meervoudig gehandicapte bewoners een plaats gekregen. Het betreft hier appartementen met bijbehorende natte groepen gepositioneerd langs een collectieve woonkamer, keuken en gang.

13 meer zelfstandige bewoners hebben een appartement op de begane grond van het voorhuis en de verdieping van de schuur betrokken. Een centrale woonkamer voor deze groep is gesitueerd op de verdieping van het woonhuis.

De centrale woonkamers spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven van de beperkt mobiele bewoners en begeleiders en zijn dientengevolge gepositioneerd op plekken met een hoge belevingswaarde. De begane grond woonkamer ligt langs de westgevel aansluitend op een terras te midden van de bestaande fruitgaard. Van uit de woonkamer op de verdieping is er vrij zicht op een groot deel van het erf en de dijk.

Beleving van het rijksmonument stond centraal.

INSTAGRAM

Continue reading

Wooncomplex De Gravin

Woonzorgcomplex De Gravin

“Geen overrompelend grootstedelijk complex, maar een weldoordachte compositie van een aantal verschillende gebouwen, die tegelijkertijd een harmonieus ensemble vormen.” Bovenstaande omschrijving typeert het project De Gravin in Oud-Beijerland. Het omvangrijke Programma van Eisen is vertaald in een ensemble van zeven verschillende gebouwen met ieder een eigen karakter en uitstraling. Ieder gebouw heeft de naam van een gravin meegekregen.

Een veelzijdig project met diverse karakters.

Gravin Aleidis

85 huurappartementen met op de begane grond een grand café / restaurant, een praktijk voor fysiotherapie, servicepunt van Zorgwaard, een multifunctionele ruimte, een kinderdagverblijf van Kivido en een dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking van zorgorganisatie Zuidwester

 Gravin Eleonora

Gravin Eleonora. 54 huurappartementen met op de begane grond een supermarkt en winkels

Gravin Margaretha

Gestapeld wonen in het groen is gerealiseerd door de bebouwing te segmenteren. Hiermee wordt enerzijds het kleinschalige karakter benadrukt, anderzijds ontstaan er vanuit de bebouwing doorzichten naar de groene omgeving. In deze context moet benadrukt worden, dat de Beneden Oostdijk onderdeel is van een bebouwingslint dat zich kenmerkt door individuele bebouwing met royale tussenruimte.

 

Gravin Watervilla

De gestapelde villa’s in het water aan de Sportlaan worden door middel van een brug ontsloten, waarmee het individuele karakter wordt benadrukt. De route vanaf de Sportlaan over de brug loopt via een groen binnengebied, door de dagpassage  van Gravin Aleidis naar het royale Koninginneplein met een meer stedelijk karakter. Aan dit openbare plein zijn diverse voorzieningen die voor dagelijkse reuring zorgen

INSTAGRAM

Continue reading

Gemiva Hendrickshoeve

Gemiva Hendrickshoeve

De bestaande monumentale Hoeksche Waardse boerderij “De Hendrikshoeve” is een rijksmonument. Op alle schaalniveaus in het ontwerp heeft het agrarisch karakter van de hoeve en het erf als leidraad gediend in de vormgeving.

Gestreefd is naar minimale aantasting van de rieten kap door de dakvensters verdiept, ritmisch en laag in de dakvoet de positioneren. Onder de dakvoet zijn bescheiden strookramen geplaatst om contact tussen de bewoners en het erf te versterken. Luchtkanalen monden uit in schoorstenen welke zijn uitgedetailleerd naar streekeigen exemplaren.

Puien op de begane grond liggen terug in de gevel en zijn uitgevoerd met 2 lamellen. Zodoende ‘slipt’ de gepotdekselde gevel visueel dicht en wordt inkijk bij de bedlegerige bewoners op de begane grond geminimaliseerd. 

Er is veel aandacht besteed aan de beleving van de bewoners. Zo is de bestaande houten gebintconstructie van de schuur zo veel mogelijk in het zicht gehouden. Niet alleen in de publieke ruimtes maar ook in de appartementen van bewoners.

Monumentale details zijn zo veel mogelijk in het zicht gehouden, waar kleur is gebruikt zijn natuurlijke tinten toegepast (klei-bruine vloeren) en toegepaste materialen zijn waar mogelijk sober en eerlijk (eiken houten stootplinten en puien en entreetrap, toepassing van rvs en glas). Dit alles om te voorkomen dat het interieur een instelling-achtige sfeer uitademt.

Beleving van het rijksmonument stond centraal

Op de begane grond in de schuur hebben 9 meervoudig gehandicapte bewoners een plaats gekregen. Het betreft hier appartementen met bijbehorende natte groepen gepositioneerd langs een collectieve woonkamer, keuken en gang.

13 meer zelfstandige bewoners hebben een appartement op de begane grond van het voorhuis en de verdieping van de schuur betrokken. Een centrale woonkamer voor deze groep is gesitueerd op de verdieping van het woonhuis.

De centrale woonkamers spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven van de beperkt mobiele bewoners en begeleiders en zijn dientengevolge gepositioneerd op plekken met een hoge belevingswaarde. De begane grond woonkamer ligt langs de westgevel aansluitend op een terras te midden van de bestaande fruitgaard. Van uit de woonkamer op de verdieping is er vrij zicht op een groot deel van het erf en de dijk.

INSTAGRAM

Continue reading

Bezoekadres

Rijksstraatweg 82
3281 LW Numansdorp

Postadres

Postbus 7405
3280 AE Numansdorp

Contact

T : 0186 - 651 144
E : bogaerds@bogaerds.nl

© 2022 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Gemaakt met door Schot