Wonen: Particulier

Tuinpaviljoen

Tuinpaviljoen

Het ontwerpidee is ontstaan vanuit de samenvoeging van drie basisvormen die gebaseerd zijn op het gevraagde programma. De daklijn van deze basisvormen vormt een krachtige lijnvoering waardoor er een helder volume ontstaat. Aan de voorzijde heeft het paviljoen een meer gesloten karakter, terwijl de achterzijde zich opent naar de omgeving.

Door het toepassen van vides en de grote glaspuien voel je de verbinding met de groene omgeving en komt er maximaal daglicht naar binnen. De overstekende daklijnen zorgen voor een natuurlijke zonwering.

De kracht van de eenvoud.

INSTAGRAM

Continue reading

Monumentaal sieraad

Monumentaal sieraad

Het ontwerpconcept wordt gevormd door een diamant die twee monumentale parels in een groen landschap verbinden. Door de dag heen verandert de diamant in verschijningsvorm door de weerspiegeling in het glas en metalen gevelafwerking en het licht van binnenuit.

De diamant is een transparante entreezone waaruit de verschillende woonruimtes worden ontsloten. De strak en minimalistisch vormgegeven diamant vormt een contrast met de rijkgedetailleerde monumentale bebouwing. Het ontwerp voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de rijke historie van deze plek.

INSTAGRAM

Continue reading

A Woning

A woning

De unieke A-woning, gelegen aan de prachtige Binnenmaas, vormde het uitgangspunt voor ons ontwerp. Met het oog op het unieke karakter van de woning en de locatie hebben wij gekozen voor een strak vormgegeven uitbouw, die perfect samensmelt met de gerenoveerde woning. Door deze aanpassingen wordt het unieke karakter van de woning versterkt en wordt het prachtige uitzicht geoptimaliseerd, zodat onze klanten er nog meer van kunnen genieten.

Dankzij de ambitie van onze opdrachtgever en de goede samenwerking tussen ons team en de klant, hebben we het ontwerp ruimschoots kunnen laten voldoen aan de verwachtingen van de opdrachtgever. Naast het vergroten van de woonbeleving, hebben we er ook voor gezorgd dat de woning energiezuiniger en comfortabeler is geworden. Met deze aanpassingen zorgen we ervoor dat onze opdrachtgever optimaal kunnen genieten van hun unieke woning op deze prachtige locatie.

INSTAGRAM

Continue reading

Landelijk verbouwen

Landelijk verbouwen

Het woonhuis aan de Binnenmaas wordt volledig gerenoveerd en voorzien van een nieuwe uitstraling. De bestaande woning, gelegen aan de oevers van de Binnenmaas, is nu een modern en eigentijds woonhuis geworden met een open karakter en een adembenemend uitzicht over het water. Het pand is omgetoverd tot een prachtige rietgedekte woning die naadloos opgaat in de natuurlijke omgeving.

Het oude woonhuis was een gesloten, donkere woning die geen gebruik maakte van de prachtige ligging aan het water. Ons teams heeft  hier verandering in gebracht door de woning volledig te transformeren en te voorzien van volume  en grote raampartijen. Deze nieuwe openheid zorgt voor een lichte en luchtige sfeer in het huis en biedt bovendien een panoramisch uitzicht op de Binnenmaas.

Het interieur van de woning wordt volledig vernieuwd en ook hier is gekozen voor een lichte en moderne uitstraling. De open keuken en woonkamer zijn ruimtelijk opgezet en bieden een adembenemend uitzicht over het water. De slaapkamers en badkamer zijn eveneens volledig vernieuwd en voorzien van moderne voorzieningen.

INSTAGRAM

Continue reading

Landelijk wonen

Landelijk wonen

De landelijke woning wordt gekenmerkt door een helder en strak vormgegeven volume in de typische ‘prairie-stijl’. Het ontwerp is tot stand gekomen door een optimale afstemming op de oriëntatie en het prachtige uitzicht op de omgeving. De woning is verweven in de omgeving en opent zich naar het uitzicht en de ruime kavel.
Het heldere stucwerk contrasteert met de gemeleerde handvormsteen en de strakke keramische dakpannen. De glazen vliesgevel aan de achterzijde wordt doorsneden door een binnen- en buitenhaard. Stijlvol en sfeervol genieten van de omgeving.

INSTAGRAM

Continue reading

Landelijk wonen

Landelijk wonen

De woning is opgebouwd uit een langgerekt hoofdvolume waar de woonkeuken, woonkamer en de vijf slaapkamers voor de kinderen zich bevinden. Haaks op het hoofdgebouw is een extra volume ontworpen die het landschap insteekt, waarin de master bedroom, extra slaapkamer en de bijkeuken is gesitueerd.
De kracht van het ontwerp zit in de samenhang tussen hoofd- en bijgebouw. De kozijnen i.c.m. de houtconstructie van het hoofdgebouw komen ook terug in het bijgebouw, waardoor het plan echt als één geheel is ontworpen. Door gebruik te maken van gepotdekselde delen heeft het bijgebouw wel zijn eigen ondergeschikte identiteit gekregen.
Aan de straatzijde is de woning redelijk gesloten, in tegenstelling tot de achterzijde van de woning waar de woning met veel glas zich situeert op de paardenbak en de overige bijgebouwen. Het ensemble van gebouwen is rijk gedetailleerd. Dit wordt zichtbaar in de ambachtelijke houtconstructies en de verbijzonderingen in de gevels.

INSTAGRAM

Continue reading

A Woning

A woning

De A-woning, gelegen aan de Binnenmaas, heeft een uniek karakter op een unieke locatie. Dit uitgangspunt was de basis voor het ontwerp van een strak vormgegeven uitbouw. In combinatie met de gerenoveerde woning wordt het karakter zoveel mogelijk versterkt en de beleving van het prachtige uitzicht geoptimaliseerd.
Dankzij de ambitie van de opdrachtgevers en de goede samenwerking voldoet de woningaanpassing ruimschoots aan de verwachtingen. Naast het vergroten van de woonbeleving is de woning energiezuiniger en comfortabeler gemaakt.

INSTAGRAM

Continue reading

Modern lofthouse

Modern lofthouse

Het ontwerp is tot stand gekomen door een optimale afstemming op de oriëntatie en het prachtige uitzicht op de omgeving. De woning is verweven in de omgeving en opent zich naar het uitzicht en het landschap. De heldere dynamische daklijnen contrasteren met de natuursteen gevels.
De kenmerkende heldere lijnvoering van de overstekken doorsnijden het strak vormgegeven volume. Dit concept wordt versterkt door de minimalistische detaillering van de witte randen die de horizontaliteit benadrukken. Dit in tegenstelling tot de rijke verticale natuursteen elementen die veel textuur hebben.

INSTAGRAM

Continue reading

Energie neutrale woning

Energie neutrale woning

Dankzij onze ambitieuze opdrachtgevers is het moderne, levensloopbestendige ontwerp nagenoeg energie neutraal. Alleen in langdurige vorstperioden zal er energie vanuit het net gevraagd worden. De horizontale lijnen van de dakranden, de carport, luifel en het balkon aan de achterzijde geven de woning een eigen karakter. Deze horizontale lijnen komen op een gedetailleerder niveau terug in de gevelstenen van 600mm lang. De versprongen nok zorgt voor een prachtige lichtinval in de woning.

INSTAGRAM

Continue reading

Bezoekadres

Rijksstraatweg 82
3281 LW Numansdorp

Postadres

Postbus 7405
3280 AE Numansdorp

Contact

T : 0186 - 651 144
E : bogaerds@bogaerds.nl

© 2023 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Gemaakt met door Schot