Wonen: Particulier

Landelijk wonen

Landelijk wonen

De landelijke woning wordt gekenmerkt door een helder en strak vormgegeven volume in de typische ‘prairie-stijl’. Het ontwerp is tot stand gekomen door een optimale afstemming op de oriëntatie en het prachtige uitzicht op de omgeving. De woning is verweven in de omgeving en opent zich naar het uitzicht en de ruime kavel.
Het heldere stucwerk contrasteert met de gemeleerde handvormsteen en de strakke keramische dakpannen. De glazen vliesgevel aan de achterzijde wordt doorsneden door een binnen- en buitenhaard. Stijlvol en sfeervol genieten van de omgeving.

INSTAGRAM

Continue reading

Landelijk wonen

Landelijk wonen

De woning is opgebouwd uit een langgerekt hoofdvolume waar de woonkeuken, woonkamer en de vijf slaapkamers voor de kinderen zich bevinden. Haaks op het hoofdgebouw is een extra volume ontworpen die het landschap insteekt, waarin de master bedroom, extra slaapkamer en de bijkeuken is gesitueerd.
De kracht van het ontwerp zit in de samenhang tussen hoofd- en bijgebouw. De kozijnen i.c.m. de houtconstructie van het hoofdgebouw komen ook terug in het bijgebouw, waardoor het plan echt als één geheel is ontworpen. Door gebruik te maken van gepotdekselde delen heeft het bijgebouw wel zijn eigen ondergeschikte identiteit gekregen.
Aan de straatzijde is de woning redelijk gesloten, in tegenstelling tot de achterzijde van de woning waar de woning met veel glas zich situeert op de paardenbak en de overige bijgebouwen. Het ensemble van gebouwen is rijk gedetailleerd. Dit wordt zichtbaar in de ambachtelijke houtconstructies en de verbijzonderingen in de gevels.

INSTAGRAM

Continue reading

A Woning

A woning

De A-woning, gelegen aan de Binnenmaas, heeft een uniek karakter op een unieke locatie. Dit uitgangspunt was de basis voor het ontwerp van een strak vormgegeven uitbouw. In combinatie met de gerenoveerde woning wordt het karakter zoveel mogelijk versterkt en de beleving van het prachtige uitzicht geoptimaliseerd.
Dankzij de ambitie van de opdrachtgevers en de goede samenwerking voldoet de woningaanpassing ruimschoots aan de verwachtingen. Naast het vergroten van de woonbeleving is de woning energiezuiniger en comfortabeler gemaakt.

INSTAGRAM

Continue reading

Modern lofthouse

Modern lofthouse

Het ontwerp is tot stand gekomen door een optimale afstemming op de oriëntatie en het prachtige uitzicht op de omgeving. De woning is verweven in de omgeving en opent zich naar het uitzicht en het landschap. De heldere dynamische daklijnen contrasteren met de natuursteen gevels.
De kenmerkende heldere lijnvoering van de overstekken doorsnijden het strak vormgegeven volume. Dit concept wordt versterkt door de minimalistische detaillering van de witte randen die de horizontaliteit benadrukken. Dit in tegenstelling tot de rijke verticale natuursteen elementen die veel textuur hebben.

INSTAGRAM

Continue reading

Energie neutrale woning

Energie neutrale woning

Dankzij onze ambitieuze opdrachtgevers is het moderne, levensloopbestendige ontwerp nagenoeg energie neutraal. Alleen in langdurige vorstperioden zal er energie vanuit het net gevraagd worden. De horizontale lijnen van de dakranden, de carport, luifel en het balkon aan de achterzijde geven de woning een eigen karakter. Deze horizontale lijnen komen op een gedetailleerder niveau terug in de gevelstenen van 600mm lang. De versprongen nok zorgt voor een prachtige lichtinval in de woning.

INSTAGRAM

Continue reading

Landelijk wonen

Landelijk wonen

De landelijke woning wordt gekenmerkt door een helder en strak vormgegeven volume in een omgeving van groen en agrarisch landschap. Het ontwerp is tot stand gekomen door een optimale afstemming op de oriëntatie en het prachtige uitzicht op de omgeving. De woning is verweven in de omgeving en opent zich naar het uitzicht en het landschap.
Het heldere stucwerk contrasteert met de gemêleerde handvormsteen en de strakke keramische dakpannen. De glazen vliesgevel aan de achterzijde wordt doorsneden door een binnen- en buitenhaard die centraal in een vide is gepositioneerd. Stijlvol en sfeervol genieten van de omgeving.

INSTAGRAM

Continue reading

Elegante Boerderijwoning

Elegante  Boerderijwoning

Een bestaand woonhuis, die al een langere tijd leegstond, heeft een bijzonder mooie transformatie ondergaan.  De woning, die zich in basis doet denken aan een boerderij, kenmerkt zich door een voorhuis en  schuur die samen zijn getransformeerd naar een royale woning met grote glaspartijen en een open living op de begane grond die een sterke relatie met buiten heeft. Het ontwerp is opgebouwd uit kernmaterialen riet, hout, glas en gevelstuc. Door deze samenstelling is een warme en moderne uitstraling ontstaan die geheel passen bij de sferen van een boerderij in deze tijd.  De verticale ingrepen zijn voorzien van een houten kader, hierdoor worden zij niet alleen benadrukt, maar zijn zij ook duidelijk familie van elkaar en ontstaat er een samenhangend geheel.

De woning is volledig omgebouwd naar een eigentijdse en ruimtelijke beleving. De verschillende ruimten zijn open met elkaar verbonden, maar door de diversiteit van vloerafwerkingen zijn er verschillende plekken in de ruimtelijke woning ontstaan.
Het interieur heeft een heldere basis, waardoor de fraaie design keuken en de  loopbrug als echte eyecatchers tot hun recht komen.

INSTAGRAM

Continue reading

Landelijke villa

Landelijke villa

Het woonhuis heeft een eenvoudige opzet met een stevige rieten kap. De kapconstructie steekt ruim over de stucgevels en heeft een duidelijke insnede ter plaatse van de entree. De gevels en plint zijn ontworpen als vrijstaande elementen die doorlopen in tuinmuren en plantenbakken. Zo ontstaat een sterke samenhang met de inrichting van de buitenruimte.

De verticaal georiënteerde gevels worden doorsneden door de horizontale koppeling met het vrijstaande bijgebouw. Dit bijgebouw heeft dak van leisteen met dezelfde type gevelsteen als de woning in een donkere kleurstelling. Zo is er naast een duidelijke samenhang in dakvorm en type materialisering ook een onderscheid in hiërarchie door de afwijkende kleurstelling en ligging ten opzichte van de woning.

De verticale gevelopeningen zorgen voor veel licht in de woning en corresponderen met de loop- en zichtlijnen in de woning. De zichtlijnen eindigen in open ruimtes met een vide en interessante doorzichten van de buitenruimte.

Een villa vol landelijke sferen.
INSTAGRAM

Continue reading

Klassiek herenhuis

Klassiek herenhuis

Bogaerds Architecten heeft de architectenselectie gewonnen voor de nieuwbouw van een klassieke vrijstaande woning. De heldere klassieke en symmetrische opbouw van het hoofdvolume wordt geflankeerd door de terughoudend vormgegeven bijgebouwen. De woning is rijk aan details met een hoogwaardige materialisering. De plattegrond is gericht op het langwerpige diepe kavel met diverse plekken om optimaal te kunnen genieten van het uitzicht.

Een heldere en symmetrische opbouw.
INSTAGRAM

Continue reading

Modern woonhuis

Modern woonhuis

Een woonhuis die naar behoefte een extra ruimte nodig had, heeft geresulteerd tot een vernieuwde duurzame uitstraling met een prachtig uitzicht over Ridderkerk. De gehele verdieping is verwijderd, opnieuw opgebouwd, met een extra verdieping naar de wensen van de opdrachtgever. Door de grootsheid van de renovatie is uitstraling vernieuwd met een hoger comfort.
Het concept heeft het nogal wat voeten in de aarde gekost om de welstand te kunnen overtuigen. Door de vastberadenheid en kleine aanpassingen heeft het geleid tot een bijzonder mooi resultaat. Dit project laat zien door de juiste inzet, aanpassingen en het kiezen van de juiste materialen het ontwerp kunt manifesteren tot iets bijzonders.

INSTAGRAM

Continue reading

Bezoekadres

Rijksstraatweg 82
3281 LW Numansdorp

Postadres

Postbus 7405
3280 AE Numansdorp

Contact

T : 0186 - 651 144
E : bogaerds@bogaerds.nl

© 2022 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Gemaakt met door Schot