Afstudeerproject IWOOD

Laat ik mij allereerst voorstellen. Mijn naam is Imaan Nouar. Ik ben 21 jaar en ben sinds kort afgestudeerd als Bouwkundig ingenieur aan de Hogeschool Rotterdam. Het afgelopen half jaar heb ik mijn afstudeerstage gedaan bij Bogaerds Architecten. Mijn casus was het project Fruit Village in Geldermalsen. Het project gaat over 180 tijdelijke woningen voor arbeidsmigranten.

Hierbij heb ik onderzoek gedaan naar de beste bouwmethodiek voor tijdelijke woningen op basis van bouwtechniek, bouwsnelheid, embodied carbon footprint en circulariteit.

Het is sinds kleins af aan al mijn droom geweest om mijn eigen project te starten, waarbij ik mensen in nood kan helpen door een simpele woning te ontwerpen met de belangrijkste voorzieningen. Denk hierbij aan mensen die hun woning zijn verloren door bijvoorbeeld een aardbeving. Dit is ook één van de redenen waarom ik bouwkunde heb gekozen. Het was voor mij dus een geweldige kans om een begin te maken aan mijn droom!

In 20 weken heb ik mijn beroepsproduct gemaakt, genaamd iWOOD: een modulaire unit, waarbij circulariteit en embodied carbon footprint centraal staan. Het doel van iWOOD is om de opdrachtgever aan het denken te zetten en te stimuleren om meer toekomstgericht, circulair en duurzaam te ontwerpen. De constructie van de units bestaat volledig uit cross laminated timber, ook wel bekend als CLT. Het unieke aan iWOOD is dat het verschillende duurzame en circulaire mogelijkheden biedt voor zowel de isolatiematerialen als de gevelafwerkingen. Daarnaast zijn de units compleet demonteerbaar en zijn alle materialen herbruikbaar.

Ik hoop in de toekomst mijn product verder te kunnen ontwikkelen en mijn droom waar te kunnen maken. Voor nu blijf ik werkzaam bij Bogaerds Architecten als bouwkundig assistent en ben ik van plan om in de toekomst de master Architectuur te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bezoekadres

Rijksstraatweg 82
3281 LW Numansdorp

Postadres

Postbus 7405
3280 AE Numansdorp

Contact

T : 0186 - 651 144
E : bogaerds@bogaerds.nl

© 2023 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Gemaakt met door Schot