Zeelandia

Een bakkerszoon uit Zierikzee legde de basis voor een internationaal opererende onderneming: de bakkerijgrondstoffenfabriek Zeelandia. Lambrecht Doeleman kocht een recept voor het maken van beschuitgelei en zijn broer Johan experimenteerde ermee in de keuken van zijn ouders. Hij zou in 1900 de fabriek beginnen. Inmiddels is Zeelandia een multinationale onderneming. Het verleden van het bedrijf kenmerkt zich door innovatie en de voortdurende zoektocht naar nieuwe productideeën.

Lambrecht Doeleman kocht voor honderd gulden van een bakker uit Vlaardingen het recept voor het maken van beschuitgelei. Zijn broer Johan probeerde het recept uit in de keuken van zijn ouders, later in een klein pakhuis aan de Witte IJestraat. Daar lukte het om van vet, glucosestroop en Marseillaanse zeep beschuitgelei te maken en deze fabriekmatig te gaan produceren.

Zo verwierf Zeelandia faam in de bakkers- en banketbakkersbranche. Het bedrijf had een open oor voor de wensen van de bakkers. Leidend voor de bedrijfsvoering waren onderzoek, innovatie en dienstverlening. Zeelandia kreeg in 1925 het predicaat ‘Hofleverancier’ en in 1950 mocht het ‘koninklijke’ aan zijn naam toevoegen.

Na een mooi verleden zijn de gebouwen toe aan de nieuwe uitstraling.  De gebouwen van Zeelandia te Zierikzee krijgen een compleet nieuwe en eigentijdse uitstraling, zowel qua interieur als exterieur. De monumentale onderdelen komen opnieuw tot leven passend bij de huisstijl van Zeelandia.

Een waardige uitstraling voor een groots familiebedrijf.
INSTAGRAM

Bezoekadres

Rijksstraatweg 82
3281 LW Numansdorp

Postadres

Postbus 7405
3280 AE Numansdorp

Contact

T : 0186 - 651 144
E : bogaerds@bogaerds.nl

© 2023 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Gemaakt met door Schot