Menken Orlando

Fusion – een project van Menken Orlando. Een project wat vraagt om mengen en verbinden, een open houding en grenzen verleggen.

Het ontwerpconcept bestaat uit een aantal heldere, transparante insneden in een strak volume. Deze insneden brengen de menselijke schaal terug in het gebouw en bieden de nodige flexibiliteit in de verdere afstemming met achterliggende productie- en kantoorruimten. De insneden hebben een eigen contrasterende materialisering en detaillering. Vanuit het grote geheel tot in het kleinste detail is het gebouw vanuit dit concept ontworpen.

Het ontwerp van het gebouw is ontstaan vanuit een optimale logistiek en het uitgekiende bedrijfsproces. Juist hierbij is het van belang om de goede verbindingen te leggen. De logistieke routing van bezoekers en personeel, het product en de verkeersstromen zijn op elkaar afgestemd. Daarnaast sluiten deze stromen mooi aan bij de twee aangrenzende bedrijven Van Uden en Windhorst waarmee een goede samenwerking is opgebouwd, over verbinden gesproken!

Het ontwerpproces is gestart met een aantal workshops. Daarnaast zijn deze concepten in een vroeg stadium gedeeld met de beoordelende gemeentelijke instanties. Ik herinner me nog goed hoe Robert Menken de gemeentelijke delegatie met veel verve en enthousiasme vertelde over de rijke historie van Menken Orlando, waarin de pindakaasmolen een cruciale rol heeft gespeelt.

Ontwerpen is verbinden
Dit enthousiasme blijkt aanstekelijk te werken. Ook de gemeente gaat voortvarend aan de slag en zijn bereid om mee te werken aan alle benodigde afwijkingen van het bestemmingsplan. Het ontwerp straalt de ambitie en kwaliteit uit die Menken Orlando nastreeft. Het project is een aanjager en geeft een kwalitatieve impuls voor de vernieuwing van het bedrijventerrein ITC.

Naast het opzetten van een bouwkundig 3D model (BIM) is het  interieur ontwerp van onze hand. Het interieurontwerp wordt gekenmerkt door verandering, verbinding en verblijven: drie thema’s die de basis vormen voor het creëeren van een goede werkomgeving.

Verandering: door alle tijden is het gebleken dat flexibiliteit in inrichten een groot voordeel oplevert en juist nu een must is.

Verbinding:  hoe hou ik verbinding met mijn collega’s? Dit vraagt op kantoor om heel diverse ontmoetingspleinen, vergaderzitjes, flexplekken, bel-units, online vergadermogelijkheden, …

Verblijven: hoe zorgen we ervoor dat het verblijven op kantoor iedere keer weer genieten is?

Het interieurontwerp is verbindend, vernieuwend en passend bij de cultuur en stijl van Menken Orlando.

INSTAGRAM

Bezoekadres

Rijksstraatweg 82
3281 LW Numansdorp

Postadres

Postbus 7405
3280 AE Numansdorp

Contact

T : 0186 - 651 144
E : bogaerds@bogaerds.nl

© 2023 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Gemaakt met door Schot