Fruitvillage

FruitVillage staat voor hoogwaardige huisvesting van internationale medewerkers werkzaam in de fruitsector in Geldermalsen.
Het ontwerp van FruitVillage is gebaseerd op dezelfde uitgangspunten als het ontwerp van de naastgelegen Fruit Tech Campus. Een zorgvuldige landschappelijke inpassing van de bebouwing is op deze locatie essentieel.
De gebouwen van de Fruit Tech Campus zijn sober en doelmatig vormgegeven met oog voor compositie en een samenhang in kleurstelling. Door de meanderende vorm van de houten palisade rondom het ensemble van gebouwen voegt het geheel zich op een natuurlijke manier in de omgeving. Juist de vriendelijke contour rondom de Fruit Tech Campus bepaalt het beeld vanuit de openbare ruimte.

Deze vormentaal is terug te zien bij de entree van FruitVillage, waar het Campushouse is gesitueerd met de kenmerkende gebogen gevel en terugkomende houtaccenten.
De positie van de bouwblokken is ontstaan vanuit de randvoorwaarden van de omgeving, de landschappelijke inpassing, uitzicht en bezonning.
Dankzij de ambitie van de opdrachtgever is de plattegrond van de duurzame woningen fors ruimer uitgevoerd dan de landelijke norm en worden de gevels hoogwaardig afgewerkt met steenstrips. Hoe dichter je bij de woning komt hoe meer details er ontdekt worden in kleurstelling, metselwerkverbanden en hoogte-accenten. De levendigheid van de gevelbeelden komt terug in de uitwerking van de verschillende buitenruimten. Deze hebben een eigen thema gekregen: groen omzoomd plein bij entree CampusHouse, water, sportacitiveiten en tuin. De verschillende buitenruimten worden gekoppeld door twee belangrijke looproutes. De eerste looproute vormt een directe koppeling met het naastgelegen FruitTechCampus. De tweede looproute volgt uit de verkavelingsrichting van het landschap en de ontsluiting vanuit de parkeerplaats. Op het snijpunt van deze looproute is de entree van het CampusHouse gesitueerd.

INSTAGRAM

Bezoekadres

Rijksstraatweg 82
3281 LW Numansdorp

Postadres

Postbus 7405
3280 AE Numansdorp

Contact

T : 0186 - 651 144
E : bogaerds@bogaerds.nl

© 2023 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Gemaakt met door Schot