Buitenpark Medel

Het ontwerp voor Buitenpark Medel is geïnspireerd door de tuindorpen zoals deze vanaf ca. 1920 in Nederland zijn ontwikkeld. Kenmerkend voor deze tuindorpen is het vriendelijke karakter van de bebouwing in een groene omgeving. Kortom zorgvuldig ontworpen arbeiderswijken.


Buitenpark Medel is een ontwikkeling van ca. 250 wooneenheden voor internationale werknemers. De locatie wordt gekenmerkt door een verkavelingsstructuur met watergangen rondom de locatie. Deze verkavelingsrichting is verder benadrukt in het uitgewerkte plan en vormt tevens de ontsluitingsstructuur. Aan de oostzijde van het plan zijn de parkeervoorzieningen geplaatst als een buffer naar bedrijfsmatige ontwikkelingen. Deze parkeerzone zal omgeven worden door groen en deels uitgewerkt worden met grastegels. Het plan opent zich naar het omliggende landschap en wordt er mee verweven.

Het vriendelijke karakter van de tuindorpen is vertaald naar een warme baksteen-architectuur met veel aandacht voor detail en metselwerkmotieven. De woongebouwen zijn gesitueerd rondom ruime binnentuinen. Deze binnentuinen zullen verschillend worden ingericht met een eigen functie, zoals buitensporten, waterrecreatie en een groenbeleving.


In het entreegebouw zijn multifunctionele ruimten opgenomen ter ondersteuning en aanvulling van de woonfuncties in de omgeving. Tevens zijn er ruimten gereserveerd voor het beheer en onderhoud van Buitenpark Medel. De vormgeving van het entreegebouw is een knipoog naar de kenmerkende uitstraling van een kascomplex in combinatie met de warme uitstraling van de woningen. Vanuit het entreegebouw loopt een belangrijke loop en zichtroute diagonaal door het hele plan. Zo worden de diverse binnentuinen aan elkaar gekoppeld en wordt het levendige karakter versterkt.

INSTAGRAM

Bezoekadres

Rijksstraatweg 82
3281 LW Numansdorp

Postadres

Postbus 7405
3280 AE Numansdorp

Contact

T : 0186 - 651 144
E : bogaerds@bogaerds.nl

© 2023 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Gemaakt met door Schot