AVN

Duurzaam en circulair bedrijfs- en kantoorgebouw voor AVN

De compositie van de gevel aan de hoofdontsluiting van Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom te Hendrik-Ido-Ambacht wordt gekenmerkt door twee heldere elementen tegen een verticaal gelinieerde bronzen achtergrond. Door de plaatsing van deze elementen aan de linkeronderzijde en rechterbovenzijde ontstaat er een dynamiek die kenmerkend is voor het bedrijf van A. van Nieuwenhuizen en Zn B.V.: een bedrijf dat 40 jaar geleden is gestart door Ad van Nieuwenhuizen sr. Het familiebedrijf is gewend om snel te schakelen om de producten in spanning en verlichting te leveren. Deze spanning en verlichting is letterlijk en figuurlijk terug te vinden in de vormgeving en accentuering van de compositie met LED-lijnen.

Het ‘groenelement’ vormt de verbindende schakel tussen de groene inrichting van het bedrijvenpark en het circulaire bedrijfspand. De horizontaal gelede glazengevel aan de rechterbovenzijde omvat de kantoorruimte. De kenmerkende vormgeving is ook aan de Ecologieweg terug te zien. Hier is een heldere uitsnede gemaakt die de hoofdentree en de expeditie accentueren.

Het gebouw is ontworpen vanuit de circulaire gedachte en is volledig demontabel volgens het principe van de verschillende lagen in een gebouw met een eigen levensduur (‘building shearing layers’). Ieder product wat toegepast wordt, komt in een materialenpaspoort om hergebruik te optimaliseren. Samengestelde producten en materialen als kit, pur en lijmen zijn vermeden. De installaties zijn stekkerbaar uitgevoerd en gericht op minimaal energiegebruik. De energie die gebruikt wordt, zal duurzaam worden opgewekt.

Dankzij de ambitie van onze opdrachtgever, de unieke locatie en de circulaire randvoorwaarden wordt er een duurzaam en toekomstbestendig visitekaartje afgegeven aan de Ambachtsezoom.

INSTAGRAM

Bezoekadres

Rijksstraatweg 82
3281 LW Numansdorp

Postadres

Postbus 7405
3280 AE Numansdorp

Contact

T : 0186 - 651 144
E : bogaerds@bogaerds.nl

© 2023 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Gemaakt met door Schot