Blog

Kantoor 1.5


Inmiddels zijn we een maand verder na de ingevoerde maatregelen om verspreiding van Covid-19 zoveel als mogelijk te voorkomen. Juist deze nieuwe omstandigheden vragen om loyaliteit en creativiteit. De vraag komt naar ons toe hoe we stap voor stap terug kunnen keren naar het nieuwe ‘normaal’. Hoe kunnen we onze bestaande werkomgeving weer zoveel als mogelijk veilig gaan gebruiken vanaf het parkeerterrein tot en met de sanitaire ruimten? Inmiddels hebben we een aantal onderzoeken uitgevoerd naar optimaal en veilig gebruik van bestaande kantoorpanden en nieuw ontworpen kantoorinrichtingen. Hierbij zijn gradaties aan te brengen: geen aanpassingen waarbij een deel van de werkplekken veelal zal vervallen, minimale aanpassingen en verdergaande optimalisatie voor maximaal aantal werkplekken.

 

Graag willen wij onze expertise, ervaring en enthousiasme ook voor u inzetten. Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor via of 0186-651144

Alweer 12 jaar een stralende eyecatcher


Mooi om te zien dat na 12 jaar het gebouw van Hollander Barendrecht nog steeds een heldere en functionele blikvanger is. Optimalisatie in (logistiek) gebruik en aandacht voor design, materialisering en detaillering.

 

Zie ook https://www.rockpanel.nl/inspiratie/barendrecht/

Flexibel vanuit huis


Gezien de recente ontwikkelingen rond het virus CoviD-19 hebben we besloten zoveel als mogelijk vanuit huis te werken tot maandag 6 april. Daarnaast zullen de geplande vergaderingen bij ons op kantoor en daarbuiten geen doorgang vinden. Deze zullen indien noodzakelijk online plaatsvinden.

Ons kantoor blijft bereikbaar via 0186-651144 en via bogaerds@bogaerds.nl.

De communicatie van de lopende projecten zijn ondergebracht bij de voor u bekende projectleiders. Voor de geplande afspraken en de nieuw te plannen afspraken zullen zij contact met u opnemen.

 

Onze ervaring met het werken en vergaderen op afstand komt ons meer dan ooit van pas. Wij zullen onze creativiteit maximaal inzetten om de continuïteit  en kwaliteit van uw projecten te waarborgen.

 

Een hartelijke groet,

Team Bogaerds Architecten.

DOOR bereikt de TOP


Met de realisatie van het laatste bijgebouw is het hoogste punt van de nieuwbouw van Coöperatie DOOR op Honderdland in Maasdijk bereikt. In tien maanden tijd ging het van de eerste paal naar het hoogste punt en dat was reden om even bij stil te staan.

 

Langs de A20 verrijst in 2019 het nieuwe pand van vruchtgroentetelers DOOR. Het ontwerp van de nieuwbouw wordt gekenmerkt door een heldere lijnvoering. De twee accenten aan de snelwegzijde zijn met een twist ten opzicht van elkaar geplaatst.

Zie ook

https://www.agf.nl/article/9196131/nieuwbouw-door-bereikt-hoogste-punt/

https://door-bouwt.nl/nieuws/

Freight Line opgeleverd


Aan de hoofdas van het bedrijventerrein is een state-of-the-art, meerlaags Crossdock Centre gerealiseerd met o.a. 4.000 m2 gekoelde ruimte verdeeld in zones, extra koelcellen en 1.000 m2 kantoorruimte. 

 

Van harte gefeliciteerd en dank voor de mooie samenwerking.

 

Zie ook 

https://fle-nl.com/

https://www.agf.nl/article/9186165/frexit-day-voor-freight-line-europe/

Gevelbeurs 2020


Van 28-30 januari was weer de jaarlijks gevelbeurs in Rotterdam Ahoy. Team Bogaerds is weer op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen, materialen en ontwerptools.

 

Ruimte voor een BIM-modelleur met enthousiasme en ervaring


We hebben ruimte voor een enthousiaste en ervaren BIM-modelleur. Als je graag mee wilt groeien in een team met passie voor ons vak is dit je kans. Werkplezier en samenwerking staat bij Bogaerds Architecten centraal. Wij werken aan ambitieuze en duurzame projecten in woningbouw en bedrijfsbouw, kantoren en logistieke distributiecentra.

 

Profiel: enthousiast voor ons vak | MBO niveau 4 of HBO-diploma Bouwkunde | bouwkundige ervaring in woning en/of utiliteitsbouw | ervaring in modelleren met REVIT | kennis van Sketchup en BCB/ASD is een pré | full-time functie

 

bij interesse mailen naar c.vanstam@bogaerds.nl

Enthousiasme voor architectuur


Louise Slingerland, laatstejaars mbo-studente bouwkunde, loopt op dit moment een halfjaarlijkse stage bij ons op kantoor, na een eerdere stage in de uitvoering.

 

"Vanaf 2 september ben ik mijn halfjarige stageperiode gestart bij Bogaerds architecten. Ik hoop veel te leren over het tot stand komen van een ontwerp en alles wat er bij komt kijken. Vooral het tekenen met digitale tekenprogramma’s is een punt wat ik graag beter onder de knie wil krijgen. Na de eerste week stage is mij al duidelijk geworden dat ik hier voor deze leerpunten aan het juiste adres ben. Ik heb al erg veel geleerd en mooie projecten mogen bekijken. Ik hoop hier nog een hele leuke tijd te hebben tijdens de rest van de stageperiode."

 

Het enthousiasme overbrengen voor ons prachtige vak doen we graag. Met elkaar werken we aan ambitieuze en duurzame projecten in woningbouw en bedrijfsbouw, kantoren en logistieke distributiecentra. 

 

 

Afstudeeronderzoek naar toekomst distributiecentra


Aankomende periode zal Sean Bos zijn afstudeeronderzoek uitwerken met als thema de toekomst van distributiecentra. De recente ontwikkelingen en nieuwsberichten over de ‘’verdozing’’ van Nederland en de ruime ervaring en expertise van Bogaerds Architecten in deze branche zijn de aanleiding voor dit onderwerp. 

 

 

Aan de hand van een casus project zal er worden onderzocht of het combineren van diverse functies met een distributiecentrum interessant kan zijn voor de toekomst. 

 

Brandweer(t)huis in Klaaswaal


Op zaterdag 29 juni is de nieuwe brandweerkazerne te Klaaswaal feestelijk geopend. Het ontwerp is in nauwe  samenwerking met RoosRos architecten tot stand gekomen. 

De gevel van de nieuwe kazerne is bekleed met verticaal geplaatste houten delen. Die refereren aan de zwarte gepotdekselde boerenschuren in de omgeving. In het zwarte volume is een messcherpe insnede gemaakt, gevuld met aluminium en glas.

Snelheid is een leidend thema in het ontwerp van de kazerne. De plattegronden, de situering en het omliggend terrein zijn ingericht vanuit de gedachte: iedere seconde telt. De voorzijde van het gebouw is een grote transparante opening. Achter helder glazen deuren staan de brandweerwagens gestald. Op de begane grond bevinden zich de remise en de uitrukfaciliteiten. Op de verdieping zijn de vergader- en kantinefaciliteiten.