Blog

Afstudeeronderzoek naar toekomst distributiecentra


Aankomende periode zal Sean Bos zijn afstudeeronderzoek uitwerken met als thema de toekomst van distributiecentra. De recente ontwikkelingen en nieuwsberichten over de ‘’verdozing’’ van Nederland en de ruime ervaring en expertise van Bogaerds Architecten in deze branche zijn de aanleiding voor dit onderwerp. 

 

 

Aan de hand van een casus project zal er worden onderzocht of het combineren van diverse functies met een distributiecentrum interessant kan zijn voor de toekomst. 

 

Brandweer(t)huis in Klaaswaal


Op zaterdag 29 juni is de nieuwe brandweerkazerne te Klaaswaal feestelijk geopend. Het ontwerp is in nauwe  samenwerking met RoosRos architecten tot stand gekomen. 

De gevel van de nieuwe kazerne is bekleed met verticaal geplaatste houten delen. Die refereren aan de zwarte gepotdekselde boerenschuren in de omgeving. In het zwarte volume is een messcherpe insnede gemaakt, gevuld met aluminium en glas.

Snelheid is een leidend thema in het ontwerp van de kazerne. De plattegronden, de situering en het omliggend terrein zijn ingericht vanuit de gedachte: iedere seconde telt. De voorzijde van het gebouw is een grote transparante opening. Achter helder glazen deuren staan de brandweerwagens gestald. Op de begane grond bevinden zich de remise en de uitrukfaciliteiten. Op de verdieping zijn de vergader- en kantinefaciliteiten.

Grand Opening nieuwbouw Hoogsteder


Tijdens een heuse ‘Grand Opening' die afgelopen zaterdag van 14.30 tot 19.30 uur plaatsvond, is een nieuw Hoogsteder-distributiecentrum in Bleiswijk geopend. Meer dan 500 gasten waren uitgenodigd om het pand te komen bezoeken en te komen genieten van een gezellig feest. Want van het moment waarop er zich een mogelijkheid voordeed om het nieuwe centrum – dat in slechts enkele maanden was gebouwd – aan anderen te presenteren, wilde Hoogsteder daar natuurlijk wel een bijzonder evenement van maken. Bogaerds feliciteert Hoogsteder met het nieuwe distributiecentrum en wenst Hoogsteder een goede toekomst in het nieuwe pand!

Bouwpartners DOOR


Erg trots zijn wij op het ambitieuze ontwerp, optimaal afgestemd op de wensen van de gebruiker met oog voor detail en duurzaamheid. Deze opgave was complex vanwege het binnen één project samenbrengen van zoveel verschillende functies, processen en mensen, de strikte planologische eisen, de beperkte ruimte en de veranderingen in de markt. 

 

Zie verder https://door-bouwt.nl/bouwpartners/bogaerds-architecten-en-ingenieurs/

Markant bedrijfspand voor DOOR


Op vrijdag 29 maart heeft Coöperatie DOOR getekend voor de overdracht van de grond voor een bouwkavel van 3,6 ha op Businesspark Honderdland. De komende 18 maanden wordt hier gewerkt aan een nieuw markant bedrijfspand op een zichtlocatie langs de A20. 

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een krachtige lijnvoering die het kantoor en de branding van het veelkleurige bedrijf omvatten. Achter deze krachtige lijnvoering gaat een efficiënt en logistiek geoptimaliseerde warehouse schuil.

 

Zie ook https://cooperatiedoor.nl/nl/nieuws/door-tekent-voor-grond-honderdland/

Nieuwbouw Freight Line Europe


Binnen zes weken zal de bouw starten van het nieuwe bedrijfspand van Freight Line Europe op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. Aan de hoofdas van het bedrijventerrein zal een state-of-the-art, meerlaags Crossdock Centre worden gerealiseerd met o.a. 4.000 m2 gekoelde ruimte verdeeld in zones, extra koelcellen en 1.000 m2 kantoorruimte. Volgens planning is de nieuwbouw begin 2020 operationeel.

 

Zie ook https://www.agf.nl/article/9068129/freight-line-europe-gaat-nieuwbouwen-op-honderdland/

Design warehouses


Logistiek en design, duurzaam en innovatief, integraal ontwerp van mens en machine. 

 

Bovenstaand kenmerkt onze aanpak voor het ontwerp van warehouses. Met ons team vol enthousiasme en ervaringen, laten wij ons continu uitdagen en inspireren om tot vernieuwende ontwerpen te komen. 

 

Het jaar 2019 is van start gegaan met het verder uitwerken en opstarten van diverse warehouses. Om de ervaringen te delen hebben we een aantal referentiebezoeken afgelegd met onze opdrachtgevers. Mooi om zoveel positieve ervaringen terug te horen en nu aan de slag!

 

Feestelijke start bouw brandweerkazerne Klaaswaal


Met een druk op de rode knop is de 'eerste' paal geslagen door burgemeester Jan Luteijn en Job Kramer van VRZHZ. Het gebouw is vormgegeven als een eigentijds zwart volume in een geshapede vorm van een schuur. Een scherpe insnede van aluminium en glas accentueert de remise en geeft het gebouw een transparant karakter. De kantine en trainingsruimte zijn geprojecteerd op de eerste verdieping. Dit project is ontworpen door twee Hoeksche Waardse bureaus: RoosRos Architecten en Bogaerds Architecten. Duurzaam design en toekomstgericht.

 

Zie ook: https://www.hoekschnieuws.nl/2018/11/19/de-1e-paal-voor-de-nieuwe-brandweerkazerne-voor-brandweer-klaaswaal-zit-erin/

Excursie Kopenhagen


Teambuilding en inspiratie, architectuur en vakmanschap, concept en detail, sportiviteit en ontspanning.

Bogaerds Architecten is samen met het bevriende bureau LG Architecten naar Kopenhagen afgereisd. Een inspirerend bezoek waarbij de (publieke) inrichting en uiteenlopende architectuur van de stad flink onder de loep is genomen.

 

Zie ook http://www.lgarchitecten.nl/kopenhagen/

 

Kloosterboer Cool Port behaalt hoogste BREEAM-score


Het koel- en vrieshuis Coolport van Kloosterboer in de haven van Rotterdam heeft met een score van 86,7 procent het BREEAM-NL ‘Outstanding’ oplevercertificaat ontvangen. Met deze hoogste duurzaamheidsscore is het pand van de logistiek dienstverlener een van de meest duurzame koel- en vrieshuizen in Nederland.

Krachtig en dynamisch, duurzaam en innovatief; deze uitgangspunten zijn verwerkt in de vormgeving van het gebouw. Het helder witte volume vormt een krachtig en dynamisch lijnenspel in relatie tot de gevels van kantoor en overige functies op de verdieping. Het lijnenspel eindigt in een overstek boven de hoofdentree van het gebouw.

 

www.kloosterboer.nl

www.logistiek.nl